Medical tourism market 5 Mar 2017

Promovarea clinicilor pentru turism medical

 

Turismul medical este o nisa in plina dezvoltare in toata lumea. Indiferent de tara la care ne referim, exista formata o piata unde pacientii doresc sa intalneasca gama de servicii medicale care ii este utila. Aceasta activitate trebuie vazuta ca una cu dublu beneficiu. Pe de o parte, au de castigat pacientii, intrucat au o alternativa la serviciile din sistemul de stat, iar pe de alta parte, au de castigat clinicile, intrucat pot trata pacienti care altfel nu ar fi aflat de serviciile lor.

Asadar, regulile din vanzari valabile in domeniile comerciale se aplica si aici. Este vorba in primul rand de intalnirea cererii cu oferta. Mecanismul este simplu. Pentru a putea oferi servicii medicale, clinica in cauza trebuie sa ii comunice pacientului potential ca exista pe piata, si mai mult, ca poate sa il ajute cu problemele medicale pe care le are.

Pentru a putea facilita acest schimb de informatii si pentru a permite demararea dialogului, a fost creata inca din anul 2012, platforma Catalog Med Tour. Aici, medicii isi pot expune oferta, pot oferi sfaturi prin clipuri video dedicate si pot arata conditiile de tratament prin imagini sugestive. De asemenea, se poate comunica foarte usor oferta de servicii si preturile pentru ca fiecare client/pacient sa fie bine informat.

Apeland la serviciile unei astfel de platforme, cum este Catalog Med Tour, clinicile se pot promova prin diferite scheme de marketing, urmarindu-se intotdeuna beneficiul pacientului si dreptul acestuia de a fi informat.

Daca doriti mai multe informatii legate de posibilitatile de a deveni cunoscuti pe piata de turism medical, va rugam sa ne contactati. Impreuna vom alege cea mai potrivita varianta pentru profilul unitatii dumneavoastra.