Medical marketing and Medical tourism 3 Jan 2017

Cum puteti intra pe piata de turism medical

 

Turismul medical este un concept relativ nou pentru Romania. In esența, înseamnă sa oferi servicii medicale pacienților din alte tari sau din orașe aflate la distanta fata de clinica in cauza. Este specific sistemului privat de sănătate, fiind o alternativa celui de stat din multe puncta de vedere.

Dezvoltarea tehnologiei din ultimele secole a facut ca oferta clinicilor sa poata deveni cunoscuta unui public numeros. Indiferent de locatie, datorita expunerii din mediul online, pacientii potentiali pot afla de existenta unitatilor medicale si de gama de servicii. Ba mai mult, pot intra in legatura cu fosti pacienti care relateaza despre experienta avuta cu echipa medicala.

Nu este suficient insa ca o clinica sa fie prezenta pe internet cu propriul site. De cele mai multe ori, clientii prefera sa se intereseze pe multiple portaluri, pentru a afla cum se promoveaza o clinica. Ce fel de imagini sunt postate, existenta clipurilor de prezentare si detalierea ofertei sunt elemente de referinta pentru pacienti, intrucat sunt si cele care creeaza increderea intr-un serviciu care este intangibil.

Cei care sunt in cautarea unei unitati medicale in care sa isi trateze afectiunile doresc sa isi creeze o imagine complexa inainte sa o contacteze. Este important sa afle din cine este formata echipa, ce fel de aparatura este utilizata, care este experienta si cauzistica, cum este comunicarea intre medic si pacient, daca sunt prezente clipuri de prezentare sau clipuri cu diferite sfaturi, etc.

Astfel, este foarte important ca o clinica sa isi prezinte cat mai obiectiv intreaga oferta. Transparenta este indicata de fiecare data, iar sinceritatea in relatare este obligatorie. De asemenea, comunicarea, modul in care transmiteți mesajul pot fi definitorii. Pacientul trebuie sa se simta apropiat in limbaj de dumneavoastră, sa găsească întotdeauna ceea ce sistemul de stat nu ii poate oferi din varii motive.

Portalul de turism medical Catalog Med Tour poate fi partenerul dumneavoastra in crearea unei relatii cu pacientii. Prin contul creat aici, puteti sa va faceti oferta cunoscuta si sa luati legatura cu pacientii. Cererile pe care le primim in mod direct de la pacienti din tara si din strainatate pot fi directionate catre dumneavoastra pe baza profilului pe care vi-l creati pe site. Astfel, incercati sa comunicati cat mai clar mesajul prin urmatoarele instrumente: alegeti imagini sugestive, de o calitate inalta, postati clipurile video care va avantajeaza, formulati descrieri cat mai atractive, avand grija sa reflecte intotdeauna realitatea. Catalog Med Tour trateaza cu seriozitate reclamatiile clientilor si poate opri chiar difuzarea profilului pe site.

Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie.